musical notes left
logo
musical notes right


Select your language: engelse vlag franse vlag duitse vlag

Klik op het hoesje voor geluidsfragmenten en om te bestellen:

kinderballet Album nr. 15. "Zat een klein zigeunermeisje", "hoofd, schouders, knie en teen", wie kent ze eigenlijk niet? dit album is volgespeeld met Nederlandse kinderliedjes in de vorm van een klassieke les en is eigenlijk een vervolg op album 6 en 9 (preballet). De doelgroep is 6- tot 8-jarigen. Iedere docente zal natuurlijk haar eigen invulling geven bij het werken met dit album. Hoewel het album muziek heeft voor een volledige klassieke les, zal het in de praktijk waarschijnlijk weinig voorkomen dat hij ook als zodanig gebruikt wordt. Qua opbouw kan dit album ook gebruikt worden voor volwassenen, de tracks zijn er in ieder geval lang genoeg voor. Bij de docentenopleiding zal hij zeker ook zijn nut hebben. De teksten van de liedjes zijn gemakkelijk op internet te vinden. Dus als je de kinderen mee wilt laten zingen dan is dat vrij gemakkelijk te doen. De tracks 28 t/m 32 zijn zeker bedoeld om mee te zingen en zijn met meerdere instrumenten ingespeeld.
klassiek Album nr. 11 is gemaakt omdat veel docenten vroegen naar sinterklaas- en kerstliederen voor de les. De liederen zijn gespeeld in de traditie voor de klassieke les, dus op piano. Omdat de meeste liederen niet regelmatig zijn is er hier en daar flink aan "geknutseld" om ze geschikt te maken. Hierdoor nemen sommige melodieën een andere wending dan je gewend bent! Bij de tracks staat ook de naam van de etude maar in de praktijk zal natuurlijk blijken dat je een andere track voor een bepaalde oefening beter geschikt zult vinden. Er zijn ook 8 tracks zonder naam voor een etude, zodat je zelf kunt kiezen. De muziek is simpel gespeeld met eenvoudige harmonieën. De aandacht wordt hierdoor niet afgeleid door de muziek maar is juist een echte ondersteuning. Wij hopen dat dit album weer een leuke aanvulling is op uw muziek-collectie.
modern Album nr. 9 is het vervolg op album nr.6 en is ook voor de kinderdansles (4 tot 8 jaar). Er is een algemeen gedeelte dat voor van alles gebruikt kan worden, 3 thema's t.w. Lente, Boerderij en Strand en een gedeelte "tegenstellingen". Annemieke Wijers gaf weer de ideeën voor dit album en gaf tevens waardevolle adviezen voor tempi, frasering, instrumentatie en lengte van de tracks. dit album is ook bijzonder geschikt bij projecten, lessen muzikale vorming, beweging, gymnastiek, drama, etc. op de basisschool! Kortom een welkome uitbreiding op uw muziekcollectie.
modern Album nr. 6 is voor de kinderdansles (4 tot 8 jaar).Er zijn 2 hoofdthema's n.l. Wat gebeurt er in het bos? en Sprookjesfiguren. Er staan stukjes op waarop gefantaseerd kan worden en stukjes die gefraseerd zijn zodat muzikaliteit, concentratie etc. geoefend kunnen worden. Annemieke Wijers heeft de ideeën voor dit album aangedragen. Zij gaf tevens waardevolle adviezen voor instrumentatie en opbouw voor de "oefenmuziekjes". dit album is ook bijzonder geschikt bij projecten, lessen muzikale vorming, beweging, gymnastiek, drama, etc. op de basisschool! Kortom een welkome uitbreiding op uw muziek voor de basisschool.