musical notes left
logo
musical notes right


Select your language: engelse vlag franse vlag duitse vlag

Klik op het hoesje voor geluidsfragmenten en om te bestellen:

klassiek Met dit album heb je voor € 10,00 weer eens andere muziek.
Zoals altijd is de muziek duidelijk gefraseerd zodat je intuïtief de muziek volgt en nauwelijks hoeft te tellen.
De melodieën zijn niet ingewikkeld maar wel aangenaam om te horen. Een echte ondersteuning waardoor je niet wordt afgeleid.

klassiek 23 inspirerende tracks voor de traditionele klassieke les.
Zoals gebruikelijk is de prijs € 10,00.
De meeste dansdocenten zijn erg enthousiast.
Wij kregen leuke en complimenteuze reacties.

klassiek Dit album is gemaakt voor de professional of gevorderde leerling. De oefeningen zijn in de meeste gevallen wat langer. Zo kun je 2 kanten achter elkaar doen. Ook is de muziek gespeeld met accelerando's en rallentando's (versnellingen en vertragingen). Dit vergt wat meer concentratie op het muzikale vlak! Ik denk dat hiermee het album anders is dan andere albums.
klassiek Op verzoek een nieuw album voor de balletles. Hij is gemaakt volgens het bekende concept. Voor veel etudes staan er stukjes op in zowel 3- als 4-kwartsmaat. Hierdoor ervaart de leerling/student verschillende sferen. Natuurlijk is het leuk weer eens een ander album te kunnen gebruiken. Voor de prijs hoef je het niet te laten.
klassiek
Een geweldig bruikbaar album met repertoire en improvisaties. De tracks zijn wederom zonder metronoom ingespeeld. Dat geeft meer de indruk dat de pianist in de les aanwezig is en wordt de interactie tussen docent en pianist gesimuleerd. Een ritardando en accelerando moeten zo gevolgd worden. Sommige etudes staan er 2 keer op d.w.z. in drieën en in vieren. Hierdoor kunnen ook sfeer verschillen geoefend en gevoeld worden. Door onze scherpe prijs kan je dit album eigenlijk niet laten liggen en hij is fijn om erbij te hebben zodat je kunt afwisselen.
klassiek
De mooiste en bekendste adagio's nu op één album. Opnieuw gearrangeerd en ingespeeld met moderne instrumenten. Het is heerlijke en rustige muziek om bij te ontspannen, te relaxen, te mediteren of te chillen. Geweldig ook als achtergrond bij een etentje. Het album kun je gebruiken voor nog vele andere toepassingen zoals in wachtkamers van (tand)artsen, ziekenhuizen, etc. etc. Als achtergrond bij b.v. tv-documentaires zal het album ook zeker zijn nut bewijzen. Te meer omdat hij, net als alle andere album's van ons, BUMA/STEMRA-rechten vrij is. Voor balletscholen die een mooi adagio zoeken voor een voorstelling is dit album zeker ook een uitkomst. Bij het opwarmen voor de les zal hij zeker ook voldoen, en brengt hij de leerlingen/studenten in de juiste sfeer voor de klassieke les. Kortom voor vele doelen inzetbaar maar vooral ook om van te genieten!

Tijdelijk uitverkocht!


klassiek
Gewoon een fijn album voor de klassieke les. De tracks zijn zonder metronoom ingespeeld. Dat geeft meer de indruk dat de pianist in de les aanwezig is en wordt de interactie tussen docent en pianist gesimuleerd. De tracks zijn, op verzoek, wat langer. Hierdoor kunnen de etudes ook wat langer worden gemaakt voor de wat meer gevorderden, of je kunt in één keer twee kanten doen. Echt een album om erbij te hebben zodat je kunt afwisselen.
klassieke dans
Album nr.13 is een album met prachtig repertoire gespeeld door Djono Walch. Djono heeft een suggestieve manier van begeleiden. Zijn interpretaties zijn warm maar ook heel dynamisch. Niet voor niets is hij heel geliefd in de les en niet in de laatste plaats door zijn betrokkenheid met het dansvak. Van harte bevelen wij dit album dan ook aan.
ballet op operamelodieën
Album nr.12 is gevuld met opera-melodieën. Aangepast en gefraseerd voor de balletles. Speciaal voor dit album is gezocht naar operamuziek die geschikt is. Dat heeft geresulteerd in bekende maar ook iets minder bekende melodieën.
balletmuziek voor december
Album nr.11 is gemaakt omdat veel docenten vroegen naar sinterklaas- en kerstliederen voor de les. De liederen zijn gespeeld in de traditie voor de klassieke les, dus op piano. Omdat de meeste liederen niet regelmatig zijn is er hier en daar flink aan "geknutseld" om ze geschikt te maken. Hierdoor nemen sommige melodieën een andere wending dan je gewend bent! Bij de tracks staat ook de naam van de etude maar in de praktijk zal natuurlijk blijken dat je een andere track voor een bepaalde oefening beter geschikt zult vinden. Er zijn ook 8 tracks zonder naam voor een etude, zodat je zelf kunt kiezen. De muziek is simpel gespeeld met eenvoudige harmonieën. De aandacht wordt hierdoor niet afgeleid door de muziek maar is juist een echte ondersteuning. Wij hopen dat dit album weer een leuke aanvulling is op uw muziek-collectie.
ballet muziek voor spitzen
Album nr.10 is in de eerste plaats voor de klassieke les. Er staat echter ook veel muziek op die speciaal voor de spitzenles zou kunnen zijn. Hiervoor is de muziek traditioneel gedacht. De muziek is "à l'improviste" ingespeeld zoals dat ook tijdens de les gebeurt. De melodieën zijn simpel van opbouw en duidelijk en regelmatig gefraseerd. Hierdoor kunnen de specifieke tracks ook vaak voor andere oefeningen gebruikt worden. De grand pas op dit album duurt haast 5 minuten! Op het einde van de les kan hiermee lang worden doorgedanst zonder onderbreking, ook eventueel met grotere groepen.
muziek voor ballet
Album nr.8 is gespeeld door Catelijne Smit. Catelijne speelt o.a. in Stuttgart. Er is een grote behoefte aan bekende muziek tijdens de balletles. Vandaar dat zij een aantal stukken opgezocht en geschikt gemaakt heeft voor de les. Het is een prachtig en functioneel album geworden waar vele lessen mee gemaakt kunnen worden.
klassieke dans
Album nr.5 is gespeeld door Djono Walch. Hij heeft bekende stukken van grote componisten bij elkaar gezocht die geschikt (gemaakt) zijn voor de balletles. Het is een mooi album dat warm gespeeld is. Alle stukken zijn in de praktijk (Rotterdamse Dansacademie) uitgeprobeerd! Echt een "wanna have".
ballet
Album nr.4 is evenals Album nr.2 speciaal gemaakt voor de klassieke les. Hij is opgenomen in de meest gebruikelijke volgorde van de les. Er is ook een inlay waarop suggesties worden gedaan welke tracks ook voor andere oefeningen gebruikt kunnen worden. De begeleidingen zijn duidelijk en regelmatig gefraseerd.
klassiek
Album nr.2 is speciaal gemaakt voor de klassieke les. Hij is opgenomen in de meest gebruikelijke volgorde. Er is ook een inlay waarop suggesties worden gedaan welke tracks ook voor andere oefeningen gebruikt kunnen worden. De begeleidingen zijn duidelijk en regelmatig gefraseerd.
introduction
Album nr.1 is onze introductie-album met muziek die vooral bij klassiek ballet gebruikt kan worden. Op de inlay staat welke tracks geschikt zijn voor welke oefening, zodat je eenvoudig de les kunt samenstellen aan de hand van één album. De sprongen staan er b.v. 3x keer op in verschillende tempi. Er staan ook alternatieve stukken op in 5/4, 9/4 en 11/4 maat. De muziek is a l'improviste ingespeeld (zoals ook in de les gebeurt) en is qua "compositie" simpel gehouden en ligt makkelijk in het gehoor zodat het album een echte ondersteuning voor de les is. Veel zul je herkennen en toch is de muziek uniek! De begeleidingen zijn duidelijk en regelmatig gefraseerd maar voor de zekerheid staat de frasering nog eens aangegeven op de inlay van het album.